Mämmilän Meininkit ja Avoimet Kylät lähestyvät!

Vanhoja taloja, kirppistelyä ja kylätapahtumia luvassa 8.-9.6.2019

Orivesiläiset ovat tottuneet aloittamaan kesänsä Mämmilän Meininkien tahdissa. Viime kesänä aivan uuden mausteen tapahtumaviikonloppuun toi Oriveden Vanhat talot ja pihat -tapahtuma, joka houkutteli paikkakunnalle valtavan määrän yleisöä. Talot ja pihat avautuvat vierailijoille jälleen 8.−9. kesäkuuta.

Tämänvuotisten kohteiden haku on parhaillaan käynnissä. Mukaan toivotaan kaikenlaisia vanhoja taloja ja tiloja. Yleisölle voi avata myös pelkän pihan. Kohteiksi soveltuvat hyvin myös myynnissä olevat tai parhaillaan remontoitavat vanhat talot.

Tapahtuma järjestetään kaksipäiväisenä 8.−9. kesäkuuta. Kohteiden aukiolot ovat lauantaina klo 11−17 ja sunnuntaina klo 11−15. Tapahtuman päättää tv:stä ja blogistaankin tutun Olga Temosen maaseutu- ja kyläaiheinen luento Taiston talolla sunnuntaina klo 16.

Kirppistelyä ja kesätapahtumia

Edellisvuosien malliin Mämmilän Meininkit -viikonloppuun sisältyy Oriveden Suven avajaiset, Avoimet kylät -päivä, monenlaista kesätapahtumaa ympäri Oriveden seutua sekä Orikirppu-tapahtuma. Pihakirppiksiä ja -kahviloita voi järjestää myös Vanhat talot ja pihat -kohteisiin.

Oriveden Vanhat talot ja pihat -, Orikirppu- ja Mämmilän Meininkit -tapahtumat ilmoitetaan perjantaihin 10.5. mennessä:

Oriveden Vanhat talot ja pihat -kohteet sekä Orikirppu-kohteet: jenni.koponen@orivesi.fi

Mämmilän Meininkit -tapahtumat: pia-maria.ahonen@orivesi.fi

Lisätietoja: http://www.orivesi.fi/fi/palvelut/kulttuuri/oriveden-vanhat-talot-ja-pihat

Avoimet Kylät on valtakunnallinen tapahtumapäivä, jolloin kylät kutsuvat ystäviään vieraisille. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään lauantaina 8.6.2019.

Avoimet Kylät -päivänä kylällä voi olla esimerkiksi luonto- tai pyöräretki, kesäkahvila, lastentapahtuma, onkikilpailu, yhteislaulutuokio, karaoketanssit, huutokauppa, kylätaloesittely, maatilavierailu tai lähes mitä tahansa muuta. Tärkeintä on, että tilaisuus on kaikille avoin.

Pirkanmaalaiset kylät ilmoittavat osallistumisensa viimeistään 14.4.2019: info@pirkankylat.fi tai p. 040 197 8231.

Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitaan seuraavat tiedot:
– Kylän nimi ja kunta
– Tapahtuman lyhyt kuvaus
– Tapahtumapaikka ja tarkka osoite 
– Tapahtuma-aika
– Järjestävä taho
– Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
– Kotisivujen osoite (jos on)

Tervetuloa mukaan rakentamaan Avoimia Kyliä 2019!

Lisätietoja: https://avoimetkylat.fi/ ja http://www.pirkankylat.fi/